Sildenafil kopen? Lees eerst onderstaande informatie

Sildenafil citrate is een erectiepil, ofwel een geneesmiddel dat wordt gebruikt om erectieproblemen te verhelpen. Oorspronkelijk werd de stof sildenafil op de markt gebracht onder de merknaam Viagra. Toen het patent van de fabrikant verliep, konden andere farmaceutische bedrijven dit erectiemiddel ook gaan produceren.

Sildenafil is hier een bekend voorbeeld van. Ook Kamagra werkt op basis van deze stof. Het wereldwijde succes van Sildenafil en Kamagra is met name te danken aan het feit dat deze erectiepillen een stuk goedkoper zijn dan het oorspronkelijke ‘blauwe pilletje’. Dit terwijl de werking hetzelfde is.

Hoe werkt Sildenafil?

Om te begrijpen hoe Sildenafil 100mg werkt, dient u eerst te weten hoe een erectie tot stand komt en wat er tijdens dit proces mis kan gaan. Het steekt als volgt in elkaar:

Het probleem

Een man krijgt een erectie omdat er bij seksuele opwinding stoffen in de penis vrijkomen, die de bloedvaten hierin verwijden. Hierdoor vullen de zwellichamen in de penis zich met bloed, waardoor de penis hard wordt. De zwelling van de penis zorgt er vervolgens voor dat de bloed afvoerende vaten hierin worden afgekneld. Tijdens seksuele prikkeling kan het bloed daardoor niet uit de penis wegstromen en blijft deze stijf.

Als een man erectieproblemen heeft, loopt er iets spaak in dit mechanisme. Zo kan het zijn dat er niet genoeg bloed de penis instroomt, waardoor deze niet of niet volledig stijf wordt. Het is ook mogelijk dat het bloed niet lang genoeg in de penis wordt vastgehouden en deze voortijdig verslapt. Mogelijk spelen beide ‘spelbrekers’ een rol bij een erectiestoornis.

Mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor een verstoord erectiemechanisme. Zo neemt met het ouder worden het erectievermogen bij veel mannen af. Daarnaast kan aderverkalking tot erectieproblemen leiden, wanneer bloedvaten in en/of naar de penis zijn aangedaan. Ook kunnen bepaalde geneesmiddelen en psychische problemen tot erectiestoornissen leiden.

De oplossing

Sildenafil lost erectieproblemen op door zijn dubbele werking. Enerzijds verwijdt Sildenafil de bloedvaten in de penis zodat er meer bloed kan instromen. Anderzijds remt Sildenafil de afbraak van (door het lichaam aangemaakte) bloedvatverwijdende stoffen, waardoor de erectie langer stand houdt. Let wel: U krijgt geen spontane erecties met Sildenafil.

Dit middel werkt alleen wanneer u seksueel geprikkeld wordt. De erectie verdwijnt ook weer zodra deze prikkels wegvallen. Sildenafil kopen is dus een zekere keuze.

Het gebruik van Sildenafil 100mg

Sildenafil 100mg dient circa een uur voor de seks worden ingenomen. Hierdoor kan de stof in uw lichaam worden opgenomen. Slik de tablet in één keer met wat water in. De werking is na een uur het sterkst en kan tussen de 4-6 uur aanhouden. Slik niet meer dan één pil per dag.

Mogelijke bijwerkingen

Net als ieder medicijn geeft Sildenafil mogelijk bijwerking. Niet iedereen heeft hier dus mee te maken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: blozen, hoofdpijn, duizeligheid en maag- en darmklachten.

Is Sildenafil voor iedereen geschikt?

Sildenafil 100mg kan niet door iedereen gebruikt worden. Zo is dit erectiemiddel niet geschikt voor wie allergisch is voor de werkzame stof of andere bestanddelen. Extra voorzichtigheid is geboden wanneer u hartproblemen, een maagzweer of een bloedingstoornis heeft. U mag Sildenafil citrate niet gebruiken in combinatie met (genees)middelen die ‘nitraten’ bevatten.

Denk bijvoorbeeld aan de seksdrug ‘poppers’, bepaalde bloedvatverwijders of geneesmiddelen tegen een vergrote prostaat. Dit kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Lees voor gebruik de bijsluiter altijd aandachtig. Neem bij twijfel contact op met uw huisarts.